Güncel içerik nedir

Sosyal medyada her gün yeni trendler çıkmaktadır. Bununla beraber güncel konular da değişmektedir. 
Eğer güncel konuları haber yapan bir siteniz varsa sosyal medya, televizyon, magazin haberlerini takip ederek sitenize güncel içerik oluşturabilirsiniz.

Güncel içeriğin zorluğu her zaman değişen trendleri takip etmek ve bunu en önce yayınlayabilmektir. Sizin bu konu da uzmanlaşmış olmanı da şarttır. 

Genellikle yapılan haber sitelerinden kopyala - yapıştır içerik oluşturmaktır. Bu ise SEO açısından zararı dokunan bir davranıştır.

Sizin diğer sitelerden farkınız olması için görülmemiş, yazılmamış içerik oluşturmanız şarttır. Bunu da güncel içerikle yapmanız sizin açınızdan en doğru davranıştır.

Güncel içerik oluştururken nelere dikkat etmeliyim?


Yazınızın genel değil, özel olması gerekir. Genel yazılar büyük siteler tarafından üst sıralarda çıktıklarından dolayı sizin daha ayrıntı konularda bulunmanız gerekmektedir.

Sosyal medyayı iyi kullanmak gereklidir. Bu sayede oluşturduğunuz takipçilerinize sizi takip etme şansı tanırsınız.

Çeşitli grup ve form sitelerinden yararlanabilirsiniz. Tanıtım yazıları sayesinde yazınız tanınmış olur.

Güncel içerik saman alevi gibidir. Bir anda parlar ve söner, eğer zaman ayırarak site içi ve site dışı SEO çalışmalarınızı düzgün yaparsanız kimse sizi tutamaz.  Tabi ki olayı biraz zamana bırakmakta fayda vardır. Ben güncel konular hakkında bişeyler yazdım diye hemen hit olmayı beklemeyin.

Siteniz yeni ise mutlaka güncel içerikle diğerlerine fark atın. Sitemi tanıtacağım diye diyerek kendinizi paralamayın.

Güncel içerik oluşturan site güncellemeyi bıraktığı anda hemen hit kaybı yaşar. Bu nedenle yavaş yavaş sabit konulara geçiş yapmayı düşünmeniz gerekir. Sabit konular az da olsa devamlı hit çekmektedir.

Örnek verecek olursak "Survivor Turabi neden elendi" konusu güncel içeriktir. Bugün Turabi elenir yarın Ali elenir. Bu konunun sonu gelmez.


Yorumlar