Google disavow nedir

Sitenize zararlı linkler

Linkleriniz siteniz açısından çok önemlidir. Linkler (backlink) sayesinde sitenize ziyaretçi çekmekle beraber arama motorlarında da önemli yerler elde etmektesiniz. Bütün linkler siteniz için faydası olmamaktadır. Her şeyin iyi kötüsü olduğu gibi linklerinde iyi ve kötüsü ortaya çıktı. Siteniz için kalitesiz sitelerden alınan linkler ve site kategorinizin dışından alınan linkler sizin için sıkıntılar çıkarmaya başladı. Bu şekilde gereksiz yöntemlerle oluşturulan linkler siteye fayda değil zarar vermektedir. Link alım satımı yapılması da aynı şekilde Google tarafından cezalandırılmaya başlandı. Arama sonuçlarında yükselme yerine düşüşler, bazen de yazınızın Google dizininden çıkarması bile muhtemel sonuçları doğurdu.


Akıllara hemen şu soru geldi. Acaba bu linklerden nasıl kurtulurum

Webmaster'lar backlinkler üzerinde hassasiyetle durdukları için, Google bu linkleri kabul etmeme gibi bir seçenek sundu. Gereksiz ve kötü linkler Google 'a rapor edilerek sitenizin bu linklerden dolayı olumsuz etkilenmesi önlenmiş olacaktır.

Google Disavow nasıl kullanılır

Bu aracı kullanırken dikkatli olmakta fayda var, hangi linkin gerekli hangisinin gereksiz olduğunu test etmeden linkleri disavow etmenizde sitenize zarar verebilmektedir.

1.Öncelikle Google Webmaster Tools'a gelelim.

2. Search Console altında yer alan Arama trafiği, Sitenize bağlantılar kısmında, sitenize başka sitelerden gelen linkleri bulabilirsiniz.


3. Bağlantı veren linkleri aşağısındaki diğer kısmına tıklayınız.

4. Bu tabloyu indirin kısmına tıklayın.



5. İndirme şekli olarak CSV seçin.


6. Bilgisayarınıza inen dosyayı Notepad++ kullanıyorsanız bununla açın. Excell dosyası olarak da açılabilmektedir. Fakat karakter problemi oluşabilmektedir.

7. Buradaki linklerden istemediklerimizi ayrı bir txt dosyası oluşturarak, buraya kopyalıyoruz. Txt dosyasını notepad++ veya normal not defterinden de oluşturabilirsiniz.

Dosya oluşturmada dikkat edilecek noktalar
Oluşturduğunuz dosya txt uzantılı olmalı UTF-8 biçiminde olmalıdır.
Belirli alan adından gelen bağlantıların tamamını reddetmek için "domain:ornek.com" şeklinde olmalıdır.
Açıklama satırlarını "#" karekteri ile başlar.
Listeye sadece çıkarılması istenen bağlantılar yer almalıdır.

Örnek
http://ornek.com/ornek.html ( Linkden çıkan tüm bağlantıları reddeder.)
domain:ornek.com  ( Alan adından daha önce çıkmış veya çıkacak tüm bağlantıları reddeder.)

8. Listenizi oluşturduktan sonra Google disavow linke geliyoruz. Buradan sitenizi seçerek bağlantıları reddetme kısmına tıklayarak oluşturduğumuz dosyayı yüklüyoruz.


Bu şekilde bağlantıları reddetmiş olursunuz.





Yorumlar

Yorum Gönder