Blogların önemi

blog

Blog, internet ortamındaki modern günlüktür. Birçok kişi blogları küçümsemektedir. İnternette yazdığımı kim okuyacak o kadar sayfadan buraya mı ziyaret edecekler gibi düşünmektedir. Siz bu yazıyı okuyorsanız, bu düşüncenin yanlış olduğunu ispatlamış olursunuz.

Blogların önemini nedir?


1. Hızlı ve dinamik iletişim blog kullanıcılarının bilgiye ulaşımını kolaylaştırmaktadır. Siyaset, bilgisayar ve internet, pazarlama, ekonomi, yemek, şirketler konulu açılan bloglar bu dinamizmi bize göstermektedir.

2. Bloglar artık marka ya da ürün tanıtımında yer almaktadır. Bloglar artık piyasada ürün tanıtımında belirleyici bir güç halini almıştır. Kaliteli içeriği olan ve doğru bilgi veren bir blog, piyasada olumlu ya da olumsuz tanıtım açısından çok büyük bir güç sağlamaktadır.

3. Bloglar interneti sıkıcı olmaktan kurtarır. Bir çok site resmi gazete gibi bilgi vermektedir. Bloglar sayesinde bu resmi hava ortadan kalkar. Blog yazarının samimi ve rahat üslubu resmi sitelere göre büyük bir avantaj sağlamaktadır. Resmiyetten sıkılanlar bloglarda özgürlüğü bulur.

4. Ürün, firma ve kişilerin reklamları yapılmaktadır. Şirket blogları kişilerin şirket adına daha samimi ve içten paylaşımlarda bulunmasını sağlar. Blogları gücünü anlayan kişiler ve şirketler bu konuda ciddi yatırımlar yapmaktadırlar

5. Kişilerin günlük yaşamda başından geçen olaylar, kullanıcı deneyimleri bloglarda paylaşılmaktadır. Bu sayede elde edilen tecrübeler, başka kişilere fayda sağlamaktadır.

6. Modern fısıltı gazeteleridir. Blog açmanın ve içerik girmenin çok kolay olduğu bir dönemde, artık bloglar fısıltı gazetesi gibi çalışmaktadırlar.

7. Web programlama bilmeden sadece içerikle uğraşırsınız. Blog açmak web sitesi açmaya göre çok çok kolaydır. Kodlama bilmek, gereksiz zaman ve para harcamadan direk internetin ev sahibi olmanızı sağlar. Facebook, twitter gibi sosyal ağlardan farklı olarak içerik oluşturma bakımından daha güçlü yönleri bulunmaktadır.

8. Bloglar aracılığı ile fikirlerinizi sunar, kişilerle diyalog kurabilir, kendi markanızı oluşturabilirsiniz.

9. Blogları link yönlendirme amacı ile kullanabilirsiniz. Birçok kişi kurumsal siteleri ziyaret etmek yerine blogları tercih etmektedir. Bloglar sayesinde elde ettiğiniz kişileri linkler aracılığı ile asıl sitelere yönlendirebilirsiniz.

10. Bloglara yazı yazarak para kazanabilirsiniz. İyi bir yazarsanız ciddi paralar kazanabilirsiniz. Blogların yanına verilecek reklam alanları sayesinde para kazanabilirsiniz. Blogda yazı yazmakta sanıldığı kadar kolay değildir. İçeriğinizin orijinal ve dikkat çekici olması gerekmektedir. Yazılarınız kişilere kısa yoldan aradığı bilgiyi sunan ifadeleri ile okuyucusunu yormaması gerekir.

Yorumlar